ons team

EMpathisch | pragmatisch | resultaatgedreven

Wie zijn we ?

Patrick Michielsens

Patrick Michielsens

Met een achtergrond in talen, economie en coaching ben ik gefascineerd door de manier waarop de  menselijke dynamiek de successen van organisaties bepaalt. Het geeft me veel energie om organisaties, teams en (senior) management nieuwe  perspectieven en gedragingen aan te leren en te stimuleren zodat ze met meer impact tot resultaten kunnen komen.

Met meer dan 15 jaar ervaring in training, consulting en coaching bij KULeuven en Deloitte, heb ik verschillende complexe transformatie projecten kunnen begeleiden bij bekende bedrijven zoals Bpost, NMBS, Euroclear en Fortis.

Met CoachCab ondersteunen Nico en ik organisaties en hun management om werkculturen te creëren waarin mensen zich kunnen ontwikkelen en de business laten groeien.

Linkedin: profiel
Nico Foqué

Nico Foqué

Mensen. Hoe ze met elkaar omgaan. Hoe ze plannen, organiseren en zaken uitvoeren. Hoe ze zoeken, groeien en resultaten in organisaties kunnen neerzetten. Dat boeit me.

Ik heb een ingenieursachtergrond en een professionele carrière van 18 jaar in verschillende business rollen bij Electrabel en Materialise. Ik heb ervaring met groeipijnen en (internationale) uitdagingen zowel als Business Unit Directeur (Materialise 2007 – 2012) als  Vice-President Human Resources (Materialse 2012-2017).

Dit heeft me geleerd om mensen, teams en organisaties met impact te ondersteunen in hun omgaan met verandering, groei en performantie. Dit versterkt ook mijn focus op de menselijke sterktes én resultaten.

Linkedin: profiel

Onze waarden

Wij geloven dat waarden belangrijk zijn voor organisaties, omdat ze mensen begeleiden. Als waarden worden geleefd en gedeeld, creëren ze een gevoel van verbondenheid, van loyaliteit en betrokkenheid. De drie onderstaande waarden begeleiden ons in ons dagdagelijkse werk.

 

authenticiteit

Je authentiek voelen is accepteren en begrijpen wie je bent, waar je voor staat, wat je echt wilt. Dit geldt voor zowel mensen als organisaties (missie, visie, duidelijke doelstellingen). Naar je authentieke zelf gaan, geeft energie, vertrouwen en de kracht om verandering op te nemen. Daarom stimuleren we onze klanten om op hun eigen, authentieke manier te handelen.

verantwoordelijkheid

Dagelijks maken we veel keuzes, maar vaak zijn we ons er niet van bewust. We hebben het gevoel “geleefd” te worden in plaats van “te leven”. Gelukkig hebben we veel meer controle over ons leven, onze omstandigheden, onze omgeving dan we denken. Het begint altijd met: “Wat wil ik en wat kan ik doen om iets te veranderen?

lef

Lef is het belangrijkste onderdeel van verandering. Lef or moed is vaak nodig: lef om feedback te geven over slechte kwaliteit, moed om ‘nee’ te zeggen, veel lef om “de olifant in de zaal” op tafel te brengen en constructief een oplossing te zoeken. Als coach zijn we gepassioneerd om mensen te stimuleren en te ondersteunen om lef te tonen en te durven veranderen.

onze inspiratie

Ideeën komen pas tot leven door de interactie met andere mensen. Velen hebben ons geïnspireerd en hebben input gegeven voor de ontwikkeling van CoachCab. We willen toch graag twee personen in de kijker zetten omwille van hun sterke inspirationele boodschappen:

 

    • Jef Clement van het Instituut voor Selfmanagement. Hij was een bron van inspiratie, een fantastisch coach/leraar die ons constant met nieuwe inzichten verraste. Hij heeft ons geleerd om de zaken anders te leren bekijken, om moeilijkheden te erkennen en te aanvaarden, als beginpunt om duurzame verandering mogelijk te maken.  Meer info ?
    • Richard Boston die ons heeft geïnspireerd om CoachCab op te starten. Zijn drie leiderschapsvaardigheden (ARC) zijn een continue inspiratiebron om buiten de comfortzone te durven gaan en het potentieel in jezelf en de andere te ontdekken. De moeite om te lezen!